Bewonder tijdens je wintersport het noorderlicht in Noorwegen

Als wintersportliefhebber heb je in Noorwegen keuze genoeg. In deze blog nemen we je mee langs twee fantastische skibestemmingen in Noorwegen: Hemsedal en Trysil. Deze wintersportlocaties liggen in het oosten van Noorwegen en zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Wat skiën in deze landen extra bijzonder maakt is het noorderlicht in Noorwegen. 

Bewonder het adembenemende noorderlicht in Noorwegen

Noorwegen is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te bekijken vanwege de geografische ligging en de heldere nachthemel. Het noorderlicht, ook wel bekend als aurora borealis, wordt veroorzaakt door geladen deeltjes van de zon die in aanraking komen met de atmosfeer van de aarde. Deze deeltjes worden door het magnetische veld van de aarde naar de polen geleid, waar ze in contact komen met de atmosfeer en het noorderlicht creëren.

Op avontuur in Hemsedal

Hemsedal is een prachtig skigebied in Noorwegen en is een van de populairste skigebieden van het land. Het gebied heeft 52 pistes en 20 skiliften en is daarom geschikt voor zowel beginners als ervaren skiërs. Daarnaast staat Hemsedal bekend om zijn off-piste mogelijkheden, wat het gebied extra interessant maakt voor de avontuurlijke skiërs.

Noorderlicht Noorwegen | Een prachtig geprepareerde piste in Hemsedal | Skistar / Ola Matsson

Een strak geprepareerde piste in Hemsedal | © Skistar / Ola Matsson

Trysil: perfect voor families en beginners

Trysil is het grootste skigebied van Noorwegen. Met 75 pistes en 31 skiliften is er voor elk wat wils. Het gebied is vooral geschikt voor families en beginners, maar er zijn ook genoeg uitdagende pistes voor de gevorderde skiërs. Het mooie aan Trysil is dat het een heel sfeervol skigebied is met leuke restaurants en gezellige après-ski mogelijkheden.

Noorderlicht Noorwegen | Skiën bij zonsopkomst in Trysil | Skistar / Ola Matsson

Skiën bij zonsopkomst in Trysil | © Skistar / Ola Matsson

Ben je ook toe aan een wintersportvakantie in Noorwegen? Bekijk onze reizen en wie weet sta jij binnenkort op de piste om te genieten van het noorderlicht.

Credit header: © iStock – SimonSkafar

 

Deel dit blogartikel

Accommodaties