De metropool onder de skigebieden: Åre

Op de berg van Åreskutan ligt het skigebied Åre, een van de grootste skigebieden van Zweden. Op deze plek worden regelmatig ski-evenementen georganiseerd, waaronder World Cup-wedstrijden. Åre is een traditioneel bergdorpje waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Skiën, shoppen, restaurants en bars creëren zelfs een metropoolachtige sfeer. Dit Zweedse skigebied is erg populair en wordt druk bezocht!

Het skigebied is opgesplitst in meerdere delen: Åre, Duved – Tegefjäll en Åre By -Björnen. Ze zijn niet allemaal direct met elkaar verbonden, maar daarom rijden er skibussen tussen de gebieden,  zodat alles voor iedereen toegankelijk is. Doordat het skigebied zo groots en uitgebreid is zijn er mogelijkheden voor beginners, maar ook gevorderde wintersporters. Åre wordt door velen gezien als meest uitdagende gebied van Zweden. Maar naast het skiën zijn er in Åre nog veel meer manieren om uwzelf te vermaken…

Eten en drinken
Als u van lekker eten en drinken houdt bent u in Åre op het juiste adres. Er wordt bier gebrouwen in vier kleine brouwerijen en er is zelfs een eigen sterke drank die lokaal wordt gebrouwen. Verder kunt u hier terecht voor heerlijke baksels, Zweeds knäckebröd en culinaire restaurants. Zo is er bijvoorbeeld Restaurant Grow, dat vooral groentegerechten serveert, en kunt u bij Boqueria terecht voor kwalitatieve Spaanse maaltijden. 

Shoppen
Zorg ervoor dat u genoeg ruimte in uw koffer hebt wanneer u naar Åre afreist. U kijkt uw ogen uit als u door vele schattige boetiekjes struint. Van lokaal gemaakte producten en souvenirs, tot grotere kledingwinkels. Een veelzijdiger winkelgebied is moeilijk te vinden in bij andere skigebieden. Dus, shop ’til you drop!

In de omgeving
Het noorden van Zweden is het land van het Sami volk; een groep mensen dat nog steeds volgens oude gebruiken leeft. Wanneer u in Åre bent heeft u de mogelijkheid zo’n kamp te bezoeken en meer te leren over de hun manier van leven. Rondom Åre kunt u ook nog andere activiteiten doen dan skiën. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan ijsvissen, een sneeuwschoenwandeling maken of een ritje maken met een fat bike.

Hoe komt u er?
Åre ligt in het Zweedse Jämtland en heeft twee grote vliegvelden in de buurt. Ten oosten vind u op een uur rijden Åre Östersund Airport en ten westen vind u op twee uur rijden Trondheim Airport Værnes in Noorwegen. Ook is het mogelijk om met eigen vervoer te reizen. Daarvoor rijd u naar Kiel (Duitsland) om vervolgens met de ferry van Color Line de oversteek te maken naar Oslo. Vanaf daar is het nog ongeveer 8 uur rijden naar Åre.

Meer weten over Åre? Bezoek onze pagina over het skigebied Åre!

Deel dit blogartikel

Accommodaties