Ga op avontuur in het Noorse Hemsedal

Klinken de woorden ‘off-piste’ en ‘après-ski’ u als muziek in de oren? En kunt u wel wat adrenalinekicks gebruiken? Wie op zoek is naar avontuur tijdens de wintersport, is aan het juiste adres in het Noorse Hemsedal. Begin uw dag bovenaan een van de 52 afdalingen, trotseer de halfpipes, maak een huskytocht en sluit uw dag af in een van de vele cafés die Hemsedal rijk is. 

Beste skiresort van Noorwegen
Hemsedal wordt vanwege de imposante bergen ook wel de ‘Scandinavische Alpen’ genoemd en is door Dagens Næringsliv, een van de grootste dagbladen van Noorwegen, meerdere keren uitgeroepen tot ‘Norway’s best ski resort’. Dat komt mede dankzij de vele opties die Hemsedal biedt voor zowel beginners als ervaren wintersporters: het gebied bestaat uit 47 kilometers en er zijn 24 skiliften en 52 afdalingen. De langste brengt u van 1450 meter hoogte in een route van 6 kilometer naar beneden. Heeft u aan de uren overdag niet genoeg? In het hoogseizoen kunt u op vrijdag tot 22.00 uur de verlichte pistes af!


Off-piste en sneeuwparken
Wie graag meer dan alleen de geprepareerde pistes wil trotseren, kan z’n hart ophalen in Hemsedal: in de drie sneeuwparken kunt u onder meer de halfpipe op en slalomarena af. Onder begeleiding van een gids leert u meer over de vele off-pistemogelijkheden van het gebied, maar zelf op ontdekkingstocht gaan kan ook. Even van de latten af? Boek een huskytocht, waag een poging op de Via Ferrata of stap op een sneeuwscooter of fatbike, zodat u de ruige bergtoppen ook op een andere manier kunt aanschouwen.

Après-ski en Scandinavian Ski Pride
Hemsedal staat bekend om de après-ski, of, zoals de Noren het zelf noemen, ‘after-ski’. Het skigebied biedt meerdere pubs en nachtclubs waar u tot in de late uren kunt genieten van live-muziek en kunt dansen op de dj-beats. Ook organiseert het gebied meerdere events gedurende het seizoen. Zoals de Scandinavian Ski Pride, waarbij veel entertainment, after-ski feestjes en skiën, specifiek gericht op de LGBTI community, op het programma staan.


Hoe komt u er?
Het gebied ligt in een dal tussen Oslo en Bergen. Verschillende maatschappijen vliegen dagelijks vanaf Schiphol meerdere keren naar de Noorse hoofdstad. Vanuit Oslo is het ongeveer 3 uur rijden voordat u de pistes van Hemsedal bereikt. Op vrijdag en zondag gaat er een directe bustransfer vanaf het vliegveld naar het skigebied. Ook is het mogelijk om met eigen vervoer te reizen. Daarvoor rijd u naar Kiel (Duitsland) om vervolgens met de ferry van Color Line de oversteek te maken naar Oslo. Vanaf daar is het nog ongeveer 3 uur rijden naar Hemsedal.

Kijk voor meer informatie over Hemsedal op onze skigebiedpagina.

Deel dit blogartikel

Accommodaties