Huskysafari: wat is het, wat kost het en waar kun je het doen?

Droomt u van een wintersportvakantie naar Scandinavië? Grote kans dat het u ook geweldig lijkt om een hondensledetocht te maken. Terecht, want een huskysafari is toch wel één van de aspecten wat skiën in Noorwegen zo magisch maakt. In dit artikel vindt u verschillende antwoorden op vragen die u mogelijk hebt.

Wat is een huskysafari?

Een huskysafari, of een hondensledetocht, is een geweldige dagactiviteit die u kunt ondernemen in de skigebieden Trysil en Hemsedal in Noorwegen. Het is het ideale uitje als u een dag niet op de ski’s wilt staan. Uiteraard is dit ook een leuke activiteit om met het hele gezin te ondernemen. Hoe zo’n dag eraan toegaat? Na een korte uitleg van een instructeur krijgt u een eigen slee met zes huskies ervoor gespannen. Eén iemand staat achterop de slee om deze te besturen, de ander zit comfortabel voorop om foto’s te maken. Eenmaal klaar voor vertrek geeft u een teken aan de honden en vervolgens zoeft door een dik pak sneeuw, terwijl het prachtige Noorse landschap aan u voorbij trekt. Over bevroren meren, door besneeuwde bossen, u komt niemand tegen… Dit is dé manier om de schitterende Noorse natuur echt te ‘voelen’.

Wat kost een hondensledetocht?

De kosten voor een huskysafari verschillen per gebied. In Trysil worden de huskysafari’s georganiseerd door Terje en geldt voor een trip van 2,5 uur voor kinderen jonger dan 12 jaar een prijs van NOK 750. Voor iedereen van 12 jaar en ouder geldt een tarief van NOK 1.500.

In Hemsedal geldt op doordeweekse dagen in de kalenderweken 2, 3 en 4 voor kinderen jonger dan 10 jaar een tarief van NOK 500. Voor reizigers van 10 jaar en ouder geldt in die weken, op doordeweekse dagen een tarief van NOK 995. Op zaterdagen en de rest van het seizoen geldt voor kinderen jonger dan 10 jaar een tarief van NOK 750. En voor reizigers ouder dan 10 jaar het tarief van NOK 1.500.

Waar worden huskysafari’s georganiseerd?

De huskysafari is via Scandinavian Mountains bij te boeken in de skigebieden Trysil en Hemsedal in Noorwegen. Zoals gezegd worden de hondensledetochten in Trysil georganiseerd door Terje, op 6 kilometer afstand buiten Trysil. De tocht duurt in totaal 2,5 uur en tijdens deze tocht ervaart u de prachtige natuur van Trysil van dichtbij. Halverwege stopt u bij een verlaten hut waar Terje een vuurtje maakt en u het traditionele Noorse drankje ‘Solbærtoddy’ aanbiedt.

In Hemsedal wordt u door Johan opgehaald in het dorp om vervolgens naar een sprookjesachtige omgeving in de bergen gebracht te worden. Daar treft u 45 huskies aan die niet kunnen wachten om u hun mooie leefomgeving te laten zien! De tocht duurt 2,5 uur en daarna wordt u weer in Hemsedal afgezet.

De afgelopen jaren zijn de hondensledetochten ontzettend populair geworden. Het is dus aan te raden om huskysafari’s van tevoren te reserveren. Dit kan gemakkelijk als u een accommodatie boekt via Scandinavian Mountains. Geef in uw boeking aan dat u hier interesse in hebt, en u ontvang per mail meer informatie over het maken van een reservering van de huskysafari. Uiteraard kunt u ook altijd even met ons mailen of bellen. Deze magische belevenis mag u niet missen! Het is iedere kroon waard.

Deel dit blogartikel

Accommodaties