Huskysafari

Huskysafari

Maak een magische tocht door een winterwonderland

Maak uw wintersport compleet: ga op een huskysafari

Tour door het prachtige landschap van Noorwegen tijdens een echte huskysafari! Uw slee wordt begeleid door een grote groep husky’s. Tijdens deze tocht reist u over bevroren meren en door spierwitte bossen.

Huskysafari’s zijn erg populair in de gebieden Hemsedal en Trysil, een onvergetelijk hoogtepunt van uw wintersportvakantie.

Op dit moment worden er via Scandinavian Mountains geen hondensledetochten in Åre en Sälen aangeboden.

Huskysafari in Hemsedal

Dit is de manier om de natuur rondom Hemsedal van dichtbij te beleven! U reist af naar een sprookjesachtige omgeving in de bergen. Daar staan 45 enthousiast huskies te wachten die maar al te graag hun leefomgeving aan u laten zien!

Deze excursie begint met een uitleg over hoe u de slee zelf kan besturen. Staand achterop of zittend voorop kunt u 2,5 uur lang genieten van de indrukwekkende omgeving. Zes huskies trekken iedere slee over bevroren meren en door de met sneeuw bedekte bossen.

Prijzen:
Prijzen per persoon: 3-9 jaar NOK 850 en > 10 jaar NOK 1.700

Een onvergetelijke ervaring en iedere Noorse Kroon waard!

Wilt u in het ski centrum worden opgehaald en daar na afloop ook weer worden afgezet, dan betaalt u NOK 600 extra (ongeacht het aantal personen waarvoor u boekt).

De afgelopen jaren is gebleken dat deze safari’s zeer populair zijn. Daarom raden we u aan dit van tevoren te boeken. Tijdens uw boeking kunt u aangeven dat u interesse hebt in een huskysafari. Iemand van het team van Scandinavian Mountains neemt dan contact op om de excursie in te boeken.

Huskysafari in Trysil

“De huskysafari was één van de hoogtepunten van onze onvergetelijke wintersport!”

“Niet zomaar een huskysafari, maar echt een ervaring, een heel bijzondere!”

Op ongeveer 10 km van Trysil Turistsenter wordt u verwelkomd door een groep huskies, die niet kunnen wachten om u hun prachtige leefomgeving te laten zien. U heeft tijd om met de honden te knuffelen en om met een ervaren gids te praten over het voeren, hun training etc. U krijgt uitleg over hoe u zelf uw slee bestuurt en dan gaat u op pad…

Het geblaf stopt, het avontuur begint, de huskies trekken elke slee door de besneeuwde bossen en over de bevroren meren. De één zit voorop en kan mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Het is mogelijk om samen met een kind voorop te zitten, overlegt u dit alstublieft met de begeleiders. Halverwege is er een korte stop om eventueel van bestuurder te wisselen en om foto’s te maken.

De korte safari is op dinsdag van 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Deze trips duren ongeveer 20 minuten. Na de trip kunt u genieten van een gezellig kampvuur en krijgt u warme dranken zoals koffie, thee of warme chocolademelk. De totale duur is 75-90 minuten. Prijzen: 4-13 jaar NOK 700 / 13 jaar en ouder NOK 1.200 p.p.

De lange safari’s zijn de populairste trips. Op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag starten de trips om 10.00 en 13.00 of van 14.00 uur. Deze trips duren ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de sneeuwcondities. Na de safari kunt u genieten van een gezellig kampvuur en krijgt u warme dranken, worstjes en knoflookbrood. Voor de kinderen zijn er marshmallows. De totale duur is ongeveer 2,5 uur. Prijzen: 4-9 jaar NOK 900 / 9-13 jaar NOK 1.250 / 13 jaar en ouder NOK 1.850 p.p.

Van december tot half-februari kunt u de lange trip ook als avondtrip boeken, dezelfde lengte en duur, maar met hoofdlamp. Deze trips zijn vanaf 16.00 uur, dus u kunt eerst de hele dag skiën! Bij minimaal 6 gasten gaat de tour door. Prijzen: 4-13 jaar NOK 1.400 / 13 jaar en ouder NOK 2.100 p.p.

Is dit niet genoeg voor u? Wat dacht u dan van een dagtrip in de bergen van 10.00 tot 16.00 uur? Inclusief eten bij een kampvuur. Alleen voor volwassenen. NOK 5.500 p.p.

Gesproken talen: Engels, Duits, Frans en een klein beetje Noors en Italiaans.

Deze trips zijn erg populair, dus we raden u aan om ruim van tevoren te boeken.

Accommodaties