Huskysafari

Huskysafari

Maak een magische tocht door een winterwonderland

Maak uw wintersport compleet: ga op een huskysafari

Tour door het prachtige landschap van Noorwegen tijdens een echte huskysafari! Uw slee wordt begeleid door een grote groep husky’s. Tijdens deze tocht reist u over bevroren meren en door spierwitte bossen.

Huskysafari’s zijn erg populair in de gebieden Hemsedal en Trysil, een onvergetelijk hoogtepunt van uw wintersportvakantie.

Op dit moment worden er via Scandinavian Mountains geen hondensledetochten in Åre en Sälen aangeboden.

Huskysafari in Hemsedal

Dit is de manier om de natuur rondom Hemsedal van dichtbij te beleven! U reist af naar een sprookjesachtige omgeving in de bergen. Daar staan 45 enthousiast huskies te wachten die maar al te graag hun leefomgeving aan u laten zien!

Deze excursie begint met een uitleg over hoe u de slee zelf kan besturen. Staand achterop of zittend voorop kunt u 2,5 uur lang genieten van de indrukwekkende omgeving. Zes huskies trekken iedere slee over bevroren meren en door de met sneeuw bedekte bossen.

Prijzen:
Prijzen: <10 jaar NOK 750,- en ≥10 jaar NOK 1.500,-
Een onvergetelijke ervaring en iedere Noorse Kroon waard!

Wilt u in het ski centrum worden opgehaald en daar na afloop ook weer worden afgezet, dan betaalt u NOK 500,- extra (ongeacht het aantal personen waarvoor u boekt).

De afgelopen jaren is gebleken dat deze safari’s zeer populair zijn. Daarom raden we u aan dit van tevoren te boeken. Tijdens uw boeking kunt u aangeven dat u interesse hebt in een huskysafari. Iemand van het team van Scandinavian Mountains neemt dan contact op om de excursie in te boeken.

Huskysafari in Trysil

Het start- en eindpunt van de huskysafari in Trysil ligt op ongeveer zes kilometer van Trysil Turistsenter. Hier staat Terje op u te wachten om samen met de honden u de mooie omgeving van Trysil te laten zien.

Net als in Hemsedal bestuurt u in Trysil ook uw eigen slee. Per tweetal betreedt u een slee. De een staat achterop en bestuurt de slee, de ander zit comfortabel voorop om mooie foto’s te maken. Iedere slee wordt door zes huskies voortgetrokken.

Tijdens deze Hondensledetocht glijdt u over bevroren meren en door met sneeuw bedekte bossen; een magische ervaring! Aan het eind stopt u bij een hut waar Terje een vuurtje maakt en u het traditionele Noorse drankje ‘Solbærtoddy’ kan proeven. De reis duurt in totaal 2,5 uur.

Deze trips worden alleen aangeboden op de woensdagen, de vrijdagen en de zaterdagen. Het is mogelijk om te starten om 10 uur ‘s ochtends en om 1 uur ‘s middags.

Een onvergetelijke ervaring en iedere Noorse Kroon waard!

Prijzen:
< 12 jaar NOK 750
> 12 jaar NOK 1.500

De afgelopen jaren is gebleken dat deze safari’s zeer populair zijn. Daarom raden we u aan dit van tevoren te boeken. Tijdens het boeken van uw accommodatie in Trysil kunt u aangeven dat u interesse hebt in een huskysafari tijdens uw vakantie. Een van onze medewerkers neemt dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken en de boeking in orde te maken.

Accommodaties