Privacybeleid

ScandinavianMountains.nl neemt uw privacy serieus en handelt volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Graag informeren wij u hier over ons Privacybeleid welke van toepassing is op uw persoonsgegevens.

1. Privacybeleid ScandinavianMountains.nl
ScandinavianMountains.nl is een handelsnaam van Scandinavian Dreams (KvK: 04086932). Middels onze website informeren en inspireren wij bezoekers over de wintersportmogelijkheden naar Scandinavië. Bij boeken van een accommodatie in Scandinavië of het invullen van het formulier voor meer informatie verwerken wij uw persoonsgegevens die wij verstrekken aan Scandinavian Dreams, de afhandelende partij, en Skistar, de partij die de accommodatie inboekt in Scandinavië. In sommige gevallen worden deze gegevens ook gedeeld met andere organisaties.

2. Wat zijn persoonsgegevens?
Indien u via ScandinavianMountains.nl een reis boekt of contact met ons hebt, dan verzamelen wij uw persoonsgegevens – informatie die iets over u vertelt of die met u in verband kan worden gebracht. Hierbij kunt u denken aan naam, e-mailadres of telefoonnummer, maar ook het IP-adres van uw computer, tablet of smartphone.

3. Zo gaan wij om met uw gegevens
Omdat de waarborging van persoonsgegevens van groot belang is, gaan wij zorgvuldig om met deze privacygevoelige informatie en zorgen wij ervoor dat deze goed beveiligd is. Wij houden ons aan de eisen van privacywetgeving, wat betekent:

  • wij vermelden duidelijk voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken;
  • beperken het verzamelen hiervan tot alleen de gegevens die wij nodig hebben voor het doel waarvoor ze worden gebruikt;
  • bij het maken van een boeking of het aanvragen van informatie is het noodzakelijk dat wij voor voor het leveren van deze dienst je gegevens delen met Scandinavian Dreams en/of Skistar;
  • dat wij uw gegevens niet aan derden doorgeven, tenzij dit nodig is voor het uitvoeren van de gevraagde dienst of wanneer wij hier wettelijk toe verplicht zijn;
  • in het geval dat wij uw persoonsgegevens delen met andere organisaties, maken wij duidelijke afspraken waarin duidelijk blijkt dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden zullen worden gebruikt;
  • wij slaan uw gegevens alleen op zolang deze nodig zijn voor het doel waarvoor zij verkregen zijn;
  • dat u ten alle tijden het recht heeft om uw gegevens op te vragen, te wijzigen of te laten verwijderen.


4. Gebruik van uw persoonsgegevens
Bezoekt u onze website, dan verzamelen wij ook uw browse gegevens, dit noemen wij cookies. Boekt u via onze website een reis naar Scandinavië, dan verzamelen wij ook uw persoonsgegevens welke wij delen met Scandinavian Dreams en Skistar.

Bij een boeking verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Informatie die u zelf hebt ingevuld tijdens het boekingsproces
  • technische meetgegevens van uw computer, tablet of smartphone;
    • dit kan zijn: IP-adres, MAC-adres, cookies en uw surfgedrag

Bezoekt u onze website, dan verwerken wij alleen:

  • technische meetgegevens van uw computer, tablet of smartphone;
  • dit kan zijn: IP-adres, MAC-adres, cookies en uw surfgedrag

Bij het verzamelen en combineren van uw persoonsgegevens maken wij gebruik van cookies. Dit heet ook wel ‘profilering’ en doen wij om u zo gericht mogelijk interessante en relevante informatie te kunnen sturen.

5. Met dit doel verzamelen wij uw gegevens

  • uw boeking in orde te kunnen maken en door te sturen naar Scandinavian Dreams en Skistar;
  • om met u te kunnen communiceren;
  • het monitoren van statistieken, waaronder de performance van een bepaalde reis (interesse en boekingen), website bezoek en social media gebruik;
  • voor marketingdoeleinden: wij kunnen uw gegevens gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven, aanbiedingen of reclame uitingen. Om te kunnen weten wat voor u relevant is, gebruiken wij automatische hulpmiddelen om uw persoonlijke informatie te analyseren. Dit doen wij bijvoorbeeld als u onze website of social media bezoekt of een nieuwsbrief opent;
  • wij kunnen deze persoonsgegevens gebruiken om u op social media of website interessante en relevante informatie te laten zien. Dat wil zeggen, wij gebruiken de resultaten van onze analyse om onze marketingactiviteiten af te stemmen op uw interesses en voorkeuren. Dit doen wij o.a. door middel van Facebook’s Custom Audience-programma waarmee wij gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen wanneer u gebruikmaakt van Facebook. Daarnaast kunnen wij ook andere social media kanalen gebruiken.

 

6. Verstrekking aan derden
Bij het boeken van een reis naar Scandinavië verstrekken wij uw persoonsgegevens aan derden; in dit geval Scandinavian Dreams en Skistar (indien u meerdere diensten wilt bijboeken verstrekken wij die gegevens ook aan de desbetreffende partijen). Zo maken wij gebruik van een mailingsysteem die uw boeking doorstuurt naar Scandinavian Dreams en Skistar. Bij het verstrekken van uw gegevens aan derden zorgen wij er d.m.v. een overeenkomst voor dat uw gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Hierin staat ook dat uw gegevens worden verwijderd zodra deze niet meer nodig zijn. Mocht het nodig zijn, dan zijn wij verplicht uw gegevens te delen met de overheid.

Voor het versturen van nieuwsbrieven en advertenties delen wij gegevens met bedrijven die ons hiermee helpen. In dit geval delen wij alleen de persoonsgegevens die hiervoor nodig zijn.

7. Jouw persoonsgegevens bekijken, wijzigen of verwijderen
Wilt u weten welke gegevens wij van u hebben verwerkt, dan kunt u deze opvragen. Ook als u uw gegevens wilt wijzigen of laten verwijderen dan is dat mogelijk. In dat geval dient u schriftelijk een verzoek in te dienen. U kunt met ons contact opnemen omtrent deze privacyverklaring via onderstaande contactgegevens onder vermelding van ‘Privacy Scandinavian Mountains’:

E-mailadres: info@scandinavianmountains.nl
• Telefoonnummer: +31 411 212 515

Heeft u toestemming gegeven om uw gegevens te verwerken, dan wijzen wij u er op dat deze toestemming ten alle tijden kan worden ingetrokken. Dit kunt u doen door te mailen naar bovenstaand e-mailadres. Mocht u vragen of een klacht hebben, dan kunt u daarover natuurlijk ook contact met ons opnemen. Mocht u er desondanks met ons niet uitkomen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder – de Autoriteit Persoonsgegevens – op grond van de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer