Reisadvies voor Noorwegen: lees hier wat dit voor uw wintersportvakantie kan betekenen

[Laatste update: 2 maart 2022]

Op dit moment heeft de Nederlandse overheid de kleurcode voor Noorwegen op groen staan. Dit betekent dat het reizen naar Noorwegen is toegestaan. Wel gelden er inreisbeperkingen vanuit de Noorse overheid. Let dus goed op wanneer u van plan bent om binnenkort naar Noorwegen af te reizen. Wij zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij:

Als u niet gevaccineerd of hersteld bent van corona (onbeschermd)

Reizigers van 18 jaar of ouder die onbeschermd zijn, moeten zich binnen 3 dagen voor aankomst registreren, binnen 24 uur voor vertrek een PCR- of antigeentest laten doen en de (negatieve) uitslag van de test meenemen naar Noorwegen.

Als u wel gevaccineerd of hersteld bent van corona (beschermd)

U bent beschermd tegen COVID-19 als u volledig gevaccineerd bent of als u in de 6 maanden vóór uw reis naar Noorwegen hersteld bent van COVID-19. Let op: Dit kunt u alleen bewijzen met een geldig COVID-19-certificaat (DCC). U moet zich voor aankomst registreren.

Kijk voor de definitie van volledig gevaccineerd op de website van de Noorse autoriteiten (informatie in het Engels).

Uw vaccinatiebewijs is 270 dagen geldig na uw laatste vaccinatie. Wanneer u een aanvullende vaccinatie heeft ontvangen (boostervaccinatie), kunt u weer inreizen met het vaccinatiebewijs dat u heeft gekregen na deze aanvullende vaccinatie.

Heeft u geen booster en zijn de 270 dagen verstreken, dan wordt u gezien als “niet beschermd” en moet u de regels volgen voor onbeschermde reizigers.

Lees voordat u van plan bent naar Noorwegen af te reizen goed het reisadvies van de overheid door.

Wij van Scandinavian Mountains houden de situatie ook nauwlettend in de gaten en we zullen u middels deze weg op de hoogte houden van de mogelijkheden voor wintersportseizoen 2021/2022.

Terugreizen naar Nederland

Je mag alleen terugreizen met een vaccinatiebewijs. Ben je een inwoner van de Europese Unie? Dan is een herstelbewijs ook goed (handig: dit kun je in de  zetten).

Heb je die niet, zorg dan voor een negatieve testuitslag (NAAT(PCR)-test van maximaal 48u oud bij vertrek óf een sneltestvan maximaal 24u oud bij vertrek). Hoe kom ik aan een test?

Deel dit blogartikel

Accommodaties