Trysil

Het grootste skigebied van Noorwegen

Trysil

Trysil is het grootste skigebied van Noorwegen en is gelegen rondom de Trysilfjellet berg, die een hoogte van 1132 meter kent. Het skiresort staat bekend om de goed geprepareerde pistes, waardoor het een genot is om hier ’s morgens vroeg de eerste sporen door de sneeuw te trekken. Veel van de faciliteiten van Trysil kennen ski-in/ski-outmogelijkheden waardoor het een goed toegankelijk skigebied is. 

Luxe hotels en moderne liften zorgen ervoor dat het ook nog eens heel comfortabel is om hier op wintersportvakantie te gaan. Aan alles is gedacht. Kies voor een luxe hotel direct aan de piste of trakteer uzelf op een gezellig chalet midden op de berg. Waar in het dorp u ook verblijft: u bent ervan verzekerd dat de piste en de liften dichtbij te vinden zijn. Goed om te weten: veel van de liften zijn voorzien van windkappen en verwarmde stoelen.

Trysil is ook zeker geschikt voor families met kinderen door de verschillende kinderweides en beginners pistes. Ook als u graag sprongen maakt of trucs op de ski’s uithaalt bent u in Trysil aan het juiste adres: het funpark heeft meerdere awards gewonnen.

Doordat het skigebied rondom een berg is gelegen kunt u vaak in alle windrichtingen de pistes bedwingen. Trysil is voor veel bekende carveskiërs een paradijs, dus kijk niet vreemd op als u de beste skiërs ter wereld aan u voorbij gaan. Veel nationale teams hebben dit skigebied als thuisbasis voor hun trainingen gekozen.

Wilt u een dag niet op de latten staan? Kies in Trysil dan voor een huskysafari. Een unieke ervaring! U reist per slee voortgetrokken door zes huskies door een magisch winterlandschap.

Trysil ligt op ongeveer 200 kilometer afstand van de hoofdstad van het land: Oslo. Deze stad bereikt u vanuit Nederland gemakkelijk met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol of met een bootreis vanaf Kiel in Duitsland. Vanaf de luchthaven van Oslo Gardermoen vertrekt er een rechtstreekse bus naar Trysil. Vanaf de haven van Oslo is het nog ongeveer 3 uur rijden naar Trysil.

Facts

Hoogste berg

1100 m

Hoogte Trysil

415 m

Pistes

68

Skigebied

Sneeuwval 2018

450 cm

Opening

15 November

Sluiting

26 April

Veelzijdig Trysil

Modern
Modern

Dit skigebied staat bekend om de moderne faciliteiten: van trendy hotels en bars, tot de nieuwste skiliften.

Ski-in/ski-out
Ski-in/ski-out

Het merendeel van de accommodaties beschikt over ski-in/ski-out mogelijkheden. Vanuit uw bed de piste op!

Kindvriendelijk
Kindvriendelijk

Uitermate geschikt voor families met (jonge) kinderen. Samen met sneeuwpop Valle maken ze hun eerste afdalingen door de sneeuw!

Pistes

Groene pistes

28

Blauwe pistes

14

Rode pistes

13

Zwarte pistes

11

Skiliften

Gondelliften

0 liften

Stoeltjesliften

9 liften

Sleepliften

81 liften

Funiculars

0 funiculars

Kabelbanen

0 kabelbanen

Lopende banden

0 banden

Accommodaties in dit skigebied

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken en een op maat gemaakte offerte te ontvangen.

Inspiratie uit ons blog