Wintersport in het Zweedse Sälen: skiën en gezelligheid

Wanneer u denkt aan gezelligheid en wintersport denkt u vaak aan populaire wintersportgebieden in Oostenrijk of Frankrijk, maar ook in Zweden kunnen ze flink après-skiën. Naast de vele pistes zijn er namelijk genoeg andere mogelijkheden om u te vermaken in Sälen. Denk nachtclubs, concerten, een bioscoop en tropisch zwemparadijs.

Skien in Sälen is voor iedereen. In de verschillende resorts Kläppen, SkiStar Sälen – Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället en Stöten, vind u pistes voor ieder level. Bij elkaar hebben deze gebieden namelijk 101 verschillende afdalingen en 90 liften. Dus, ontdek jouw favoriete piste of ga naar een van de terreinparken. Een leuk terreinpark voor de allerkleinsten is het magische bos van Trollskogen, en voor de ervaren springer zijn er genoeg parken waar u uzelf kunt uitleven met uw ski’s of snowboard.

Maar na het skiën en snowboarden kunt u in Sälen nog veel meer leuks doen: 

Nachtleven
Of u nu kiest voor après-ski met luide muziek en een gezellige drukte of liever geniet van een ontspannende avond bij het haardvuur in de pianobar, après-ski is praktisch verplicht na een dag op de piste. Voor de kinderen is er zelfs een aparte après-ski met de populaire donzige mascottes Valle, Vargy en Trolle en Trolla. Naast de après-ski zijn er ook grote clubs te vinden in Sälen. Hier kunt u tijdens het hoogseizoen dj’s, coverbands en topartiesten vinden.

Entertainment & activiteiten 
Sälen wordt ieder jaar bezocht door velen artiesten. Gedurende het seizoen kunt u vermaakt worden door een groot aantal Zweedse topartiesten, maar ook internationale artiesten zijn van de partij. Zoals bijvoorbeeld Veronica Maggio, Mustasch en John de Sohn. Naast deze optredens kunt u ook uzelf vermaken door een potje bowlen, een middagje in de spa, een avondje in de bioscoop of beleef een avontuur met het hele gezin in het grote Experium zwemparadijs. 

Kijk voor meer informatie en inspiratie over het skigebied op onze skigebiedpagina van Sälen.

Deel dit blogartikel

Accommodaties